2015. január 1., csütörtök

Manuel Neuer novella

Sziasztok! Először is Boldog Új Évet kívánok Mindenkiek!
   A hatodik rész és a Manu novella  8-8 szavazattal az élen zárt, köszönöm mind a 25 emberkének aki szavazott.
Mivel két írás is az első helyen zárt én a Neuer novellát hoztam két okból is : az első - és a legfontosabb - ezzel vagyok kész, a másik pedig, hogy a részlet a kommentek, a pipák és a két Google+os megosztás alapján ugy gondolom elnyerte a tettszéseteket, remélem a teljes novella is tettszeni fog.
 A dőlt betűs rész Mabel naplójából való, és ha találtok benne részleteket a " Boldogság gyere haza " c. dalból akkor azért van, mert amíg a novellát írtam folyton azt a dal hallgattam  így belecsempésződött néhány szó, mondat belőle.  A novellát a barátnőmnek ajánlom, kárpótlásul azért mert ezzel hamarabb végeztem mint a Xabissal. Remélem az a mondat Götzétől valamennyire kárpótol érte :D
Nem is húzom az időt, jó olvasást, és kíváncsi vagyok a véleményetekre! :)

                *  *  *                                                                                                    * * *

   Manuel Neuer mint minden évben, most is leutazott a nagyszüleihez az ünnepek alkalmával.
Ilyenkor összegyűlt a bő család apraja nagyja és együtt ünnepelték meg  az Új évet, ez már egy hagyomány volt, amit soha nem lehetett megtörni, mindenkinek kötelező volt a jelenlét kivétel nélkül, legyen szó a friss Világbajnok Manuel Neuerről, vagy az első éves egyetemista Mabel Feterről, egytől egyig ott sorakoztak a nagyi nappalijában, ahol roskadozott az asztal és a tűzhely az ünnepi finomságoktól.
   Nemsokára kezdődik a tortúra. Kicsit kezd elegem lenni abból, hogy minden évben itt kell eltöltenem a Szilvesztert, na nem mintha annyira ácsingózna utánam bárki, hogy bulizzak vele, de akkor is, nyomasztó ez a légkör! - jegyezte Mabel a naplójába, miután a nevelő apja szólt, hogy percek kérdése és megérkeznek. Méretes táskájának mélyére süllyesztette a legjobb és egyben egyetlen barátját : a naplóját.
   Ez az egyetlen kis tárgy tartja életben, hisz itt mindig kiöntheti a gondolatait, itt kiadhatja magából mindazt amit egy hús - vér barátnak mondana el, de mivel nincs neki ezért a napló írásba menekül.
Amikor a fekete autó leparkol a ház előtt a lány apró, ám annál érzelmesebb sóhajt hallat, majd egyből lelkes mosolyt varázsol az arcára, hisz a kedves néni már közelít is felé, hogy jó szorosan magához ölelhesse, csak úgy mint pár perce Manut és Marcelt.
Onnan tudta, hogy a fiúk már itt vannak, hogy az idős nőn érzett Manu jellegzetes parfümjének fa héjas aromája, valamint Marcel fülig érő szájjal integetett az egyik ablakból. A felesége Serena, és a kislányuk Petra csak később érkeznek, mivel Serena édesanyja kórházban van így először még elmentek meglátogatni, Marcel pedig Manuval érkezett, de jelen lesz még a nagyi " igazi " unokája Laura, aki Mabel mostoha testvére, és a viszonyuk sem túl baráti, Laura édesanyja, Krista néni és a harmadik férje aki a fa vicceivel próbálja életben tartani a túl tápláltság utáni kóros bágyadtságot, Krista néni kamasz fia akit hosszú távon nem lehet kibírni még a normális felfogással rendelkezőknek sem, nem, hogy az emberek 90%-át utáló Mabelnek...
   Természetesen itt lesznek még Manu szülei, és ha Carl bácsi is időben ideér, akkor újjab négy taggal bővül a lista.
Laura után Carl bácsi és családja voltak a leggyűlöltebb emberek Mabel Feter szemében. Carlék igazi sznobok voltak, Bécsben élték úri mindennapjaikat, a feleség Cornelia üzlet asszony, aki azt hiszi magáról, hogy 23 éves, pedig valójában már közelebb van az 50hez mint a 45höz, de nem képes ezt elfogadni. Folyton csak a divatról tud csevegni, ezzel szívja le a körülötte levők agyát.
Mindenki aki jelen van a családi vacsorán személyre szabott divat tanácsokat kap Corneliától ha akarja, ha nem. A két lányuk: Chloé és Clara a két pedáns leányzó, akiknél unalmasabb nincs is a világon, legalábbis Mabel szerint.
 Folyton csak az főiskola a témájuk, semmi egyébről nem képesek beszélni. Mabel amikor még fiatalabbak voltak, mert egyébként egy idősek megpróbált valami lazább témával előrukkolni, de hajthatatlanok voltak, a két lány csak mondta, mondta és mondta.
 - Sziasztok! - hajtotta le a fejét amint belépett és halkan köszönt a Neuer fiuknak akik láthatólag már túl voltak egy párnacsatán, mert szét volt túrva az ágy, valamint Manu haja össze vissza volt túrkálva és a gondosan elhelyezett díszpárnák is a földön hevertek.
- Két csibész! Mit csináltatok már? - paskolta meg a nagyi a két Neuer hátát akik csak nevetve adtak az öreg néninek egy puszit, majd köszöntötték a kereszt apjukat, annak a feleségét és Mabelt, aki a mostoha unokatesójuk volt, ha létezik egyáltalán ilyen szó.
Az öreg hölgy kedvesen fordult Mabel felé, és útba igazította az ideiglenes szobája felé.
- Bogaram, vegyél fel valami kényelmeset, ugyanis nekikezdünk a Stollen elkészítésének, hogy mire mindenki megérkezik már kész legyen. Tudom, hogy ez a két csirke fogó is oda van érte, és te is szereted. Várlak a konyhában. - mosolygott a nő majd otthagyta Mabelt, hogy nyugodtan áttudjon öltözni.
Semmi kedve nem volt hozzá, ezért nem is sietett annyira. Készülődés helyett szemügyre vette a szobáját, hisz ebben még nem aludt egyszer sem az elmúlt évek során. Jóval sötétebb mint az előzőek, és ezért gondolatban feljegyzett egy piros pontot és nem olyan hatalmas, ami barátságossá teszi.
 - Legalább a szobám legyen egy kicsit barátságosabb, ha már olyan emberek vesznek körül minden évben akiket utálok! - gondolta a lány és rávágódott a kényelmes ágyra.
A naplóját biztonságba helyezte a kulcsra zárható éjjeli szekrény fiókba, a kulcsot pedig a párna alá rejtette el.
Nem élné túl ha valaki beleolvasna, hisz minden titkos kis gondolata, az életről alkotott véleménye, a csaláról és a magányról leírt dolgai is itt vannak.

  Manuel Neuer minden lehetőséget megragadott ami nem vezetett tömény unalomhoz.
Két órája van itt, de Marcellel már párna csatáztak, kártyáztak, römiztek, sakkoztak de már is unatkozik, pedig gyerekként ezek a játékok napokig is élvezetet nyújtottak neki.
- Marcel, én megyek és kipakolok, majd szólj ha mész Serenáék elé, megyek veled, mert megpusztulok itt. - sétált az ajtó felé Manu
- Rendben, az ő hívását várom, de majd szólok.- vette kézbe a  telefonját az idősebbik Neuer.
Manu arra gondolt, hogy ha gyorsan kipakol pont lesz annyi ideje a konyhában téblábolni, hogy belekóstolhat néhány készülő finomságba mielőtt elindulnak Serenáért és a kis Petraért, aki még nem volt három éves de már az ujja köré csavarta az egész családot.
Gyorsan beledobált mindent a szekrénybe, majd lesietett a nappaliba, ahol értesülhet minden fontos dologról ami az étellel kapcsolatos.
A majdnem de nem unokatesója csak az előbb jött le, szóval nem maradt le olyan sok mindenről.
 Nem volt baja a lánnyal, de nem is volt neki túl rokonszenves. Mabel számára az a lány volt akivel cseveg  párszor, amikor nagyon szükséges, de amúgy simán elmennek egymás mellet az utcán.
A kereszt szüleihez nagyon közel állt, nem csak a keresztapját szerette nagyon, hanem Mabel anyukáját is, csak a lányban volt valami ami taszította őt, és nem volt kedve elmélyíteni ezt az ismeretséget.
Valahogy nem haladtak a sütéssel, hiába nézett már be háromszor a konyhába várakozó tekintettel csalódottan jött ki és az sem javított a hangulatán, hogy megérkeztek a többiek is, személy szerint a négy C - Marcellel csak így emlegették a  Carl, Cornelia, Chloé és Clara alkotta családot - és teljesen elvették a kedvét a konyhába mászkálástól.
Marcelnek telefonált Serena, hogy az anyja rosszabbul lett, ezért csak holnap tudnak jönni, Petra nélküle nem akar menni.
Manu kínjában legszívesebben elnevette volna magát...
Ilyenkor tilos laptopot vinni a nagyihoz. Mindig mondogatja, hogy örüljenek, hogy van tv és, hogy telefont hozhatnak.
Miután Chloé és Clara is be állt segíteni Mabel fejfájásra hivatkozva felment a szobájába.

Mabel amint meglátta, hogy a kapus a kanapén tesped lehajtotta a fejét és amilyen gyorsan csak tudott elillant a nappaliból. Próbált nem Manura nézni, de a kapus végig vigyorogva bámulta őt.
- Mi szórakoztat annyira? Le ettem magam? - nézett magára a lány a lépcső tetejéről, mert már nagyon zavarta a kapus viselkedése
- Fáj a fejed mi? Ezt akkor szoktad mondani amikor itt van Laura, akkor mit fogsz mondani? - állt fel és a lépcső egyik fokára támaszkodott
- Majd eltöröm a lábam vagy valami. - mosolyodott el a lány.
Még soha nem beszélgettek úgy, hogy Manu kezdeményezzen. Általában csak a vacsorák alatt szóltak egymáshoz néhány szót, de máskülönben mind a ketten el voltak a saját kis világukban.
Meglepte és egyben meg is rémítette ez. Nem véletlenül nem voltak barátai, félt emberi kapcsolatokat kialakítani, hiszen amikor az édesapja elhagyta őket elhatározta, hogy ő soha nem fogja azt a fájdalmat átélni amit az édesanyja annak idején, őt soha senki nem fogja elhagyni, becsapni vagy megbántani, ezért neki nincs szüksége senkire.
Eleinte furcsának találták az osztálytársai is, hogy nem csapódik egyik klikkhez sem, de aztán megszokták és levegőnek nézték. Mabel ebben az állapotban tökéletesen el volt, hisz ott volt neki a naplója akinek tényleg bármit elmondhatott, és nem verte át, nem cserélte le és örökké csak az övé volt.
- Pedig Laura normális lány! A két Céé lányhoz képest jóval rendesebb és szerintem lenne közös témátok. Én vele bármikor eltudok beszélgetni. - mosolygott a háló őr, majd amikor meghallotta a nagymamája hangját, az orrát pedig megcsapta az aszalt gyümölcs édes illata a konyhába sietett.
A remény egy kis szikrája felcsillant Mabelben amikor a kapus hozzászólt, hogy talán mégis van aki kedveli, de amikor Laurát kezdte el dicsérni lerombolta az összépet.
  Lehet, hogy a magány biztonságos a lány számára, de hosszú távon nem kifizetődő. Mostanában egyre többször érzi magát egyedül és haszna vehetetlennek, amire Neuer rátett még egy lapáttal akarva vagy akaratlanul is.

Utálom, hogy ő szép, hogy mindenki oda van érte! Hogy Laurának gyönyörű haja van és, hogy a szemei olyanok mint a kristály tiszta tenger. Utálom, hogy álszent és mégis tökéletes,utálom hogy nem lehetek ilyen! Lauráért oda van mindenki, ő természetesen a legnevesebb német egyetemre fog menni októbertől, természetesen ösztöndíjjal, hisz kiváló tanulmányi eredményekkel rendelkezik, mind ezek mellet még önkéntes két állat menhelyen. Ilyen a tökéletes Laura egyik része, csak, hogy az éremnek van másik oldala is : Laura minden hétvégén bulizik és annyit piál amennyit nem szégyell. Több csoporttásam is a fejemhez vágta hétfőnként, hogy : " Hé Mabel! Megdugtuk a mostoha tesód, jó kis suna! " Mondanom sem kell én szégyelltem magam, de nem, ő a tökéletes.
Tudod mit Manuel Neuer? Remélem neked is lesz egy ilyen " normális " lányod mint Laura, és akkor meglátod, hogy milyen ő!
Én hozzá képest csak egy visszahúzódó kis senki vagyok, aki egyedűl fogja leélni az életét, mert az ilyen Lauraféle emberek elszívják előlem a fényt, és mindent.
Egyébként a szobám nagyon fekete és nagyon szép!

- Manucika, ha megkérlek szépen nem viszel fel Mabelnek néhány szelet Stollent és egy pohár tejet? Szegénykém rosszul nézett ki. - szólt mézes mázas hangon a nagymamája Manunak
- De, úgy is unatkozom, megnézem kiheverte-e már a fejfájását?! - próbálta elfojtani a nevetést miközben elvette a tányért és a poharat az idős asszonytól.
Pár perc múlva már a lány ajtaján kopogtatott.
Mabel az ágyán fekve jegyezgetett a naplójába amikor meghallotta a kopogást, majd a naplót az éjjeli szekrény fiókjába mélyesztette és ajtót nyitott.
- Szia te kis " beteg " - vigyorgott szélesen a háló őr - mama küldött neked sütit meg tejet. Mit csinálsz? - pillantott a lány háta mögé
- Rendes vagy, hogy felhoztad. Semmit, unatkozom. Na és te? Sikerül elcsenned a hozzávalókból? - mosolygott halványan a lány, hiszen mindenki tudta, hogy ez Manu célja, valamint azon is meglepődött, hogy magához képest elég lazán képes viselkedni Manu közelében.
Nem igazán szeret másokkal beszélgetni, és kellemetlenül érzi magát ha nagyobb társaság előtt beszélnie kell, Manu  személye sem jelentett ezidáig kivételt.
Ma már másodjára lepi meg a lányt azzal, hogy nem undort vált ki belőle.
- Persze, hogy sikerült! Szerintem bennem több aszalt gyümölcs van már mint a Stollenben,de örülnék ha megkínálnál! - vigyorgott a kapus és bement a sötét szobába, majd miután letette a poharat és a tányért az asztal sarkára elemelt egy szeletet és helyet foglalt az ágyon.
- Megeheted az egészet, nem vagyok éhes.- csukta be a lány az ajtót és Manu elé vitte a tányért.
- Te tényleg megbetegedtél? Nem akarsz enni a mama Stollenjéből? Lázad van? - rakta a hatalmas kezeit Mabel homlokára
- Nem, csak nem kívánom most.- rántotta meg hanyagul a vállát a lány.
A focista érintésekor végigfutott a hideg a hátán, egyrészt, mert nem szerette ha hozzáértek, másrészt a meleg puha keze, és a maszatos arca arra késztette, hogy mosolyogjon a játékosra.
 Most úgy nézett ki mint egy hatalmasra nőtt gyerek, aki ugyanúgy szenved itt mint ő.
Magának sem merte bevallani, de elkezdte megkedvelni Manut. Ezalatt a pár óra alatt rokonszenvessé vált neki, pedig semmi különöset nem csinált, talán csak nem nézte levegőnek.
A kapus épp mondani akart valamit amikor Laura vékony hangja ütötte meg a fülüket.
- MEGJÖTTEM! - kiabált a lány és hallatszott a hangját ahogy fülig érő szájjal vigyorog
- Ha azt mondod, hogy alszom akkor megeheted az egész Stollent! - nézett cinkosan Manura Mabel
- Tuti? Ez esetben - felvette a tányért - hagylak is pihenni, és szólok, hogy senki ne zavarja meg az álmod. Bocsi, hogy felébresztettelek! - vigyorgott Neuer, majd amikor az ajtóhoz ért visszafordult és rákacsintott a lányra.

Én gyűlölöm az álmokat, az embereket és az érzéseket.
Nem akarok közel kerülni senkihez, de Manu... ő elérte, hogy megkedveljem. Eddig semlegesként tekintettem rá, de most valahogy minden megváltozott, és ez gáz!
Nem tudom mi ez, de nagyon nincs rendben! Én utálni akarok mindenkit! Miért kedvelem őt?  Miért kellet nekem idejönni?
Ez nem igazság! Én csak egy szenvedés mentes életet akarok, nem akarom beengedni őt az életembe, de már késő.
Nekem ő máris rokonszenves lett, és hiába is akarom tagadni, élveztem amikor elvoltunk, de gondolom csak úgy mint mindenki másnak neki is levegő vagyok. Elegem van ebből az érzésből! Én csak el akarok menni innen és azt akarom, hogy ne ismerjen senki.
Ki kell zárnom minden érzést, de egyszerűen nem megy. Amióta idejöttünk azóta egyre jobban kedvelem  és ez NAGYON zavar.
Nem elég, hogy mostanában egyre nehezebben tudom elviselni azt, hogy nincs egy hús - vér barátom se, még elkap ez az érzés is.
Ahj.... valaki öljön meg most azonnal!


- Manucika, szólj Mabelnek, hogy itt van Laura, köszönjön neki! -  dugta ki a nagymama a fejét a konyhából és kérlelő szemekkel nézett az unokájára
- Mama, Mabel alszik. Én is gyorsan bevittem neki, még jó, hogy nem volt az ajtaja kulcsra zárva. Fel sem ébresztettem, csak letettem a sütit és siettem is ki, nehogy felébresszem.- vágott angyali arcot Manu, aztán érezte, hogy valaki eltakarja a szemét.
Laura volt az, a végzős unoka testvére.
Könnyű szerrel ugrott a lány Manu hátára, hiszen maximum 15 cm volt közöttük a különbség, de ezt is áthidalták, hiszen a lányon egy 10 centis tű sarkú csizma volt, ami kiemelte remek alakját, hosszú lábait. A tökéletes testhez még ragyogó tengerkék szem és ápolt, derékig érő szőke haj is párosult.
- Szia Manuu! - sikított egy nagyot a lány Manu fülébe aki mosolyogva ugrott fel, ezzel elérve azt, hogy a lány sikításban törjön ki.
- Szia Laura! - rázta le magáról néhány perc után a lányt és fülig érő szájjal magához ölelte az unoka testvérét aki miután viszonozta a nagymamájához sietett, majd köszöntötte az édesapját is.
Laurát szerette a legjobban az unoka testvérei közül, Chloé és Clara idegesítették, a kis tini, Thomas pedig bunkó volt. Mabel nem volt az unoka testvére ezért őt nem is sorolta oda. Ő volt az aki, itt van, hogy itt legyen, nem zavart sok vizet eddig, de mégis a szövetségese lett, és a mai délután többet beszélgettek mint eddigi ismeretségük alatt bármikor.
A Világbajnokság döntőjére a család minden tagja oda utazott, kivéve Mabelt. Arra hivatkozva, hogy ott túl sok az ember, utálja a focit és nem szeret repülőre ülni.
Akkor kezdett felfigyelni rá a kapus, addig csak egy semleges lány volt akinek mindenki ellenszenves kivéve Petra. A kislánnyal Mabel is megtalálta a közös hangot, ő volt az egyetlen akire tiszta szívből mosolyogni tudott.
A furcsa lányt nagyon szerette volna megismerni, erre igazi késztetést a VB döntő után érzett, amikor érdektelen volt Manu dolgai iránt, és ez legbelül bántotta a kapus hiúságát, pedig a legszerényebb sportolók közé tartozott, akik nem arra hajtottak, hogy mindenki őket istenítse, Manuel Neuer nem ezt a szerepet töltötte be, arra ott volt Mario Gözte. A csapattársa imádta, ha körülrajongták, legyen szó rajongókról, vagy újságírókról egyaránt, imádott a középpontban lenni, pont úgy mint egy kis bazári majom.
Neuer csak azok elismerésére vágyott akik fontosak számára. Nem mondhatni, hogy Mabel fontos személy volt az életében, de akárhogy is, ő is a családhoz tartozott.


- Valakinek hozzak valamit? Megyek Carlék elé. - jött be Jürgen Laura vér szerinti és Mabel nevelő apja
- Nekem nincs szükségem semmire! - csilingelte Laura és tovább szaggatta a mézeskalácsokat
- Manu? - nézett kérdő tekintettel a kereszt fiára
- Nekem se kell semmi, kérdezzem meg Mabelt és Marcelt? - pattant fel a kanapéra ahova levetette magát miután Laura kimászott az öleléséből
   Laura a Mabel név hallatán fintorogni kezdett amit csak Manu látott meg és egy rosszalló fej rázással jelezte a lánynak, hogy ne vágjon ilyen arcot.
- Igen, megköszönném, vagy ha mégis szükségetek van valamire hívjatok fe! - sétált be Jürgen a konyhába ahol az édesanyja és a lánya épp a mézeskalácsokat díszítették és elcsent belőle néhányat.
Manu ráérősen sétált be bátyja szobájába.
- Marcel, kell valami? Jürgen megy a reptérre és üzeni, hogy akinek kell valami az szóljon neki. - ült le az ágyra a kapus
- Nem, most semmi. Van már kaja? - húzódott arrébb Marcel, hogy az öccse kényelmesen elférjen
- Igen, van Stollen meg Lauráék mézeskalácsot sütöttek, meg gondolom van hús is meg ilyesmi. - állt fel Manu amikor látta, hogy Marcel felpattant és a konyhát célozta meg
 A "  Stollen " szóra Marcel sebesebben vágtatott lefele mint egy lelkes kisgyerek, Manu pedig lomhán felállt, és a szövetségesének a szobája felé indult.
- Mabel, bejöhetek? - kopogott Manu a lány ajtaján


Néha jobb egyedül lenni. Ha egyedül vagy, senki sem tud bántani.- vallottam ezt egészen mostanáig.
Ahjj ... rossz bevallani, de vágyom arra, hogy beszélgessünk, hogy ne csak Laura legyen az akit kedvel, hogy én is számítsak neki.
Tudom, hogy őrültség, és amikor vége az ünnepeknek mindenki megy a maga dolgára én leszek az utolsó aki eszébe fog jutni, de talán együtt túlélhetjük ezt a pár napot.
Bár ahogy látom ő szeret itt lenni, élvezi, hogy körülveszik őt a szerettei és én valószínűleg azért érzem jelentéktelennek magam, mert az is vagyok... pláne számára.
Végül is ha Manu szemével nézzük a dolgokat nekem sem számítana egy olyan kis nulla aki senkihez sem szól csak ha nagyon szükséges, aki akkor beszél ha kérdezik. Miért is venne észre? Hiszen ottan neki a csodálatos Laura aki életvidám, lehet vele szórakozni, ott van neki a két sznobéria Chloé és Clara, meg úgy általában bárkivel kijön.
 Csontikával szétmentek az ősszel, ő nagyon szerette a két sznobériát, biztosan tartják még most is a kapcsolatot.
És most épp az ajtómon kopogtat ...

- Persze, csak egy pillanat! - szólt ki Mabel, de már késő volt. Manu az ajtóban állt, a lány pedig épp akkor próbálta eltüntetni a naplóját.
- Nem mondod, hogy naplót írsz? - bökött csodálkozva Manu a kis könyvre
- Nem kérdezted!  Meg amúgy sem akarom ezt sok mindenkivel megosztani. Ugye nem buktattál le? - csukta be a fiókot Mabel majd hátrafordult, hogy a kapus szemeibe tudjon nézni
- Dehogy, nem rúgom fel a megkötött szövetséget! Olyannak ismersz mint aki megszegi a szavát? - vigyorgott Manu és ráugrott az ágyra majd hasra feküdt úgy ahogy Mabelt is találta.
- Reméltem! - mosolyodott el halványan a lány, mert a másik kérdésre nem is tudott és nem is akart felelni.
  Nem akarta megbántani Manut azzal, hogy bevallja, hogy ők igazából semmit nem tudnak egymásról.
- A másik kérdésemre azért nem válaszoltál mert nem ismersz, mi? - nézett fel a feszengő lányra Neuer
Mabel nem mondott semmit, csak egy hírtelen ötlettől vezérelve levágta magát Manu mellé és rá nézett.
- Ha már így mondod ... van benne valami. - mosolyodott el, és csak remélni tudta, hogy ezzel nem bántja meg a fiút
- Azért én se tudnék kislexikont írni rólad, te vagy itt az egyetlen olyan ember akinek a sztoriját nem harmincszor hallgattam meg. Csak itt vagy ennyire tartózkodó, vagy ilyen az alap természeted? - pillantott érdeklődve a majdnem unoka tesójára
- Alapból ilyen vagyok, de tudod mi a vicces? Hogy ma délután veled többet beszélgettem mint az emberek nagy részével bármikor az elmúlt évek során, Jó anya vagy Jürgen ez alól kivétel, de nem igazán szoktam beszélni senkivel sem. - mosolygott a lány .
Ezeket nem akarta megosztani a háló őrrel, de amikor a kapus rápillantott a szája önálló életre kelt, már nem álltak a szavai az agya irányítása alatt.
- Hűha, akkor én különleges vagyok? Én már a VB óta akarok veled megejteni egy beszélgetést, illetve egy kérdésem lenne csak. - hajtotta le a fejét
- Most zavarban vagy? - vigyorgott a lány - Mert ne legyél, tudom, hogy a VB döntőről akarsz beszélni, igen nem mentem el, mert egyrészt ott túl sok az ember, másrészt meg nekem nem volt ott helyem, harmadrészt meg ott volt egy csomó olyan ember akit utálok. - nyújtotta ki az elgémberedett kezeit Mabel
- Mi az, hogy nem volt ott helyed? Figyelj, tudom, hogy nem beszélgettünk túl sokat, és lehet néha barátságtalan is voltam veled szemben, de számítottam arra, hogy te is jössz. Nem kellett volna Laurával, vagy a két Céével legyél, sőt, ha Kathrint is utáltad, akkor barátkozhattál volna a többi focista barátnővel. - Mabel a " barátkozás " szónál furcsán nézett Manura, aki amikor meglátta a lány furcsa tekintetét nevetni kezdett - Jó, akkor csak ott lettél volna és írogattál volna csendben a naplódba.
- Manu, - nézett a focista szemébe a lány - nem tudtam, hogy ezzel megbántottalak. Kérlek ne haragudj rám.
- Ezért cserébe kijössz az egyik meccsünkre. Nem, nem érdekel mennyire sok az ember. Ha ügyesen szurkolsz, majd a mezemet is megkaphatod. - könnyű szerrel húzta magához az erős karjaival a lányt Manu majd rávigyorgott - Mit szólsz?
- Menjek? Tényleg? - nézett hitetlenkedve a lány a kapusra.
- Ez nem is kérdés, ha már nem voltál ott Brazíliában legalább az egyik meccsre gyere. Ha akarod szerzek neked egy Neuer mezt. - vigyorgott Manu boldogan
- Micsoda ajánlat! - nevetett fel a lány - Azt hiszem élek vele, bár ha anya megtudja, hogy én meccsre akarok menni, ki tér a hitéből az biztos.
- Nem baj, majd tuti plusz energiát és motivációt fog adni, hogy ott leszel. - teljesen izgatottan kezdett el magyarázni Manu mindenről ami a focival kapcsolatos.


Nem tudta mi dobta fel, de egyszerűen jól érezte magát a lány társaságában. Nem volt olyan vicces mint Laura, és olyan okos sem volt mint Chloé és Clara mégis volt valami ami különlegessé tette Mabel Fetert Manuel Neuer szemében.




11 megjegyzés:

  1. Szia!:)
    Most irok neked előszőr amit nagyon sajnálok.Előszőr is imádom a blogodat és a novelláidat egyaránt.Másodszor ez eszméletlen jo Neueres történet lett. Nagyon tetszett benne ,hogy nem szerelmi történet hanem inkább családi.Csak így tovább.:)
    Puszi,
    K

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Szia:)

      Örülök, hogy írtál, és köszönöm szépen! :)
      Nem igazán akartam ebbe szerelmi szálat belehozni, mert furcsa lett volna az, hogy egyik nap még nem beszélnek a másik nap meg összejönnek.
      Mégegyszer köszi :)
      Puszi, Titania

      Törlés
  2. Szia!
    Sajnos még csak most tudtam elolvasni a kész novellát, de nagyon-nagyon tetszett! :) Kicsit furcsa volt feldolgozni ezt a sok nevet az elején, de aztán rájöttem, ki kicsoda, és amúgy is Manu és Mabel volt a fontos. :) Tök ötletes dolog volt ez napló is, meg hogy a végén így beszélgettek, és hogy Manu felajánlotta, hogy ad majd mezet a lánynak. Egyszóval, nagyon aranyos, és hát tényleg jobb is, hogy ez ilyen családi maradt, és nem valami nagy szerelmes sztori. :)
    Egyszóval, nagyon király vagy :)
    Puszi, Bridzsi

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Szia! :)
      Örülök, hogy tetszett. :)
      A sok rokonra szükség volt, hogy legyen viszonyítási alap, na meg mindegyiket egy egy saját rokonomról mintáztam :D.
      A naplós dolgot hírtelen ötlettől vezérelve írtam vele, mert eredetileg nem így terveztem, de ez egy jóval gyorsabb megoldás volt, nem kellett külön szemszögváltás.
      Manutól ez a minimum, ha már kicsalogatja Miss Mindenkitutálokmindenkihagyjonbékén-t egy meccsre.
      Még egyszer köszönöm! :)
      Puszi, Titania

      Törlés
  3. Szia Szivi!

    Hűha hát mit is mondhatnék amit még személyesen nem mondtam el vagy az esti beszélgetéseink alkalmával? Most mondjam, azt, hogy fogalmam sincs honnan jött neked a Manus ötlet mikor tudom, hogy mennyire ki nem állhatod? Vagy, hogy én ki nem állhatom? Mert az biztos! Azonban a novella értékéből ez semmit nem von le. Hatalmas gratuláció, amiért sikerült így megírnod ebben a stílusban, hogy nem fikáztad folyamatosan Manut, mert én nehezen álltam volna meg, de jókat kuncogtam magamba még sokadik olvasás után is. A Göccés beszólásért, mert mindenféle plusz pont és köszönöm, hogy értem beleírtad meg általában mindegyikbe beleírod, de tudom, hogy te is ugyanannyira szereted a csődört, mint én talán még túl is nőttél rajtam. Most mondanám azt, hogy általad Manut jobban bírom, de nem és bizonyára te se szereted meg jobban talán gyűlöleted még fokozódott, hogy rajta kattogtál azonban meglepően jó volt róla olvasni, de ez mindenképp neked tudható be meg a szerethető stílusodnak, mert úgy tudsz írni, hogy az valami nagyon ritka és irigyelem is tőled szóval becsült meg a tehetséged.
    Szép, hosszú novella lett és ez a családias hangulat nagyon átjött, szóval ismétlem magam gratula. Mabel és Manu kapcsolatának nagyon örülök, mármint, hogy csak barátok így sokkal hitelesebb és szerethetőbb az egész, azt hiszem nem tudnék Manuról szerelemes sztorit/novellát olvasni. Mabel naplóbejegyzései nagyon jó ötlet volt hisz így még erőteljesebben átjöttek az érzelmek.
    Köszönöm az ajánlást és kárpótolt, de azért már izgatottan várom a Xabist hisz első kedvenc novellák között van.

    Puszillak!

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Szia Szívi!

      Jaaj utáloom, de komolyan! Utána napokig fájt a fejem tőle, mert rajta kattogtam és ez felidegesített. :D
      Nem szeretjük, fúj fúj! Örülök, hogy ennek ellenére is tettszett a novella, akartam fikázni, csak akkor túl hosszúra nyúlt volna az egész és ezt tényleg be akartam fejezni, mert amikor Xabi motoszkál a fejemben az még jó érzés mert őt szeretem, de Manucikát ki akartam űzni amilyen gyorsan csak lehet.
      Mr: majomkutyatökéletesxoxoxo-t nem lehetett kihagyni, pláne mert imádjuk mind a ketten, és mondtam már, hogy minden kis novellába vagy sztoriba fogok utalgatni arra, hogy neked szól és ahol csak tudom fúrom Göccét :D
      Nem énse kerültem közelebb hozzá, és szerintem nem is fogok soha :D.
      Ó köszönöm szépen, nagyon drága vagy és nagyon jól esett ez, hiszen tudod, hogy te vagy az akinek fontos a véleménye és az igazi dícséret számomra az, hogy ezt tőled hallom.♥
      Azért te sem vagy kispályás azt meg kell hagyni Szívi!
      Örülök, hogy átjött a hangulat, és annak is, hogy szeretted, pedig utáljuk Manucikát , nekem se ment volna az, hogy Maberl áradozzon Manuról ( mármint komolyabban, pl: hogy mennyire jól néz ki vagy ilyesmi ) mert az én gyomrom se vesz be mindent :D, meg akkor mégtovább kellett volna húzni a cselekményt és nem olyan lett volna mint ahogy elképzeltem.
      Örülök, hogy tettszik a naplós ötlet.
      Nincs mit, ez a minum amiért már augusztus ( régi szép idők amikor hajnalig trécselhettünk és délutánig aludhattunk, meg a nagy telefonálások közepette felborítottam az asztalt nyarat akarook :(( ) óta ígérgetem neked a befejezést és pont a cuki részek vannak hátra amiról már szinte mindent tudsz de azért remélem még fogod élvezni :D

      Puszillak :*

      Törlés
  4. Szia!

    Ahogyan azt már írtam korábban askon, meg mindenhol, régóta tervezek írni ide, csak Dorka tervez, az élet meg végez, mert valahogy soha nem sikerült eljutnom ideáig, de most végre itt vagyok. :D Azt kell mondjam, hogy a történeted alapfelvetése nagyon tetszett. Egyrészről a kötelező családi szilvesztert, mint alapszituációt jó ötletnek tartom, és azt is, hogy a végén nincsen romantikus, szerelmes egymás nyakába borulás – köszönöm, annyira jó, hogy nem a szerelem a téma, mert ez már ad egy pluszt mindennek. De most nézzük, mi van az eleje és a vége között. :P

    Először is, Mabel karaktere nekem nagyon tetszik. Szerintem teljesen reális a gondolataival egyetemben, és a Laura iránti ellenszenvvel keveredő irigysége csak még emberibbé és szimpatikusabbá teszi. A naplóírása és a visszahúzódása ellenére sem vált a szememben nyavalygó mártírrá és ezért megint csak jár a pirospont.

    „Ezalatt a pár óra alatt rokonszenvessé vált neki, pedig semmi különöset nem csinált, talán csak nem nézte levegőnek.” Ezzel a mondattal olyan jól megfogtad Mabel Manu iránti érzéseit. Mert bár leírtad az elején, hogy Mabel direkt örült, hogy a suliban levegőnek nézték, de aztán jött az, hogy egyre inkább úgy érezte, hogy a naplóján kívül valaki valódira is szüksége lenne. Pont jókor jött a Manu iránti szimpátiája, és ilyen szempontból nagyon helyén van ez a szál is.

    Manu a kis torkos, kacsintós majdnem unokatesó, a nagyra nőtt gyerek. Annyira el tudom képzelni, hogy ez a majom a valóságban is ilyen (mindenkit majmozok, akit szeretek, szóval ne lepődj meg, néha észre se veszem :D). Tetszett az ő hozzáállása Mabelhez, hogy azért akarta megismerni, mert nem volt rá kíváncsi a VB-n. Annyira tipikus emberi tulajdonság ez, hogy csak azért is az kell neki, akit ő nem érdekel, szóval ez is teli találat volt. :D Meg itt volt az a mondat, hogy „…ez legbelül bántotta a kapus hiúságát, pedig a legszerényebb sportolók közé tartozott, akik nem arra hajtottak, hogy mindenki őket istenítse, Manuel Neuer nem ezt a szerepet töltötte be, arra ott volt Mario Gözte.” Hahh, ezen nagyon jót nevettem. Götze TÉNYLEG ilyen! :D Bazári majom, meghaltam. :D Meg ha már Manu, olyan kis cuki volt, hogy így kiismerte Mabelt, a vége felé az a mondata a VB-döntőről, hogy „Jó, akkor csak ott lettél volna és írogattál volna csendben a naplódba.” Kis aranyos :D

    (tudtam, hogy nem fogok beleférni egy hozzászólásba, mindjárt folytatom :D)

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. A cselekményszál is tetszett, illetve a karakterek történetbe helyezése is. Manu, mint egy kisgyerek rohangál a lakásba és mindenkivel ő tartja a kapcsolatot, és közben nassol, Mabel pedig bujkál. Nagyon aranyos volt a végén a meccsmeghívás, és az ölelés, bár ez utóbbit talán kicsit túlzásnak éreztem, de végül is Manu hebrencs, közvetlen személyiségébe akár még bele is férhet.

      A novella hossza teljesen rendben volt és a párbeszéd-leírás arány is. És nagyon tetszett az E/3, és az időnként beleágyazott E/1, Mabel naplóbejegyzéseiben. Tényleg naplószerű volt, nem voltak benne barokk körmondatok, ami teljesen jó, mert az ember a legritkább esetben ír többszörösen összetett mondatokat a naplójába.

      Volt viszont jó pár helyesírási hibád, zömmel egybe-különírási hibák illetve a párbeszédek írásánál és a hozzáfűzött kommentároknál, de annyira nem zavaróak, és idővel ez alakul majd még. Illetve helyenként, talán inkább az elején volt, hogy keverted a múlt idejű és a jelen idejű elbeszélést, erre majd figyelj, mert ez sarkalatos hiba, amibe könnyű beleesni, viszont könnyű javítani. Ja, és ide a negatív dolgokhoz még valami. A családtagok felsorolásánál, hogy ki kinek a kicsodája, egy kicsit elvesztem, ezeket talán nem lett volna fontos ennyire részletezni, de végülis ez sem nagy gond, csak kicsit megkavarodtam, és hirtelen nem tudtam mit kezdeni a sok névvel.

      Összességében azt kell mondjam, hogy egy nagyon helyes kis novella volt, aranyos, szerethető és emberi karakterekkel. Nekem nagyon tetszett, és én szívesen olvasnám esetleg azt a meccset, amin Mabel Neuer mezben szurkol, a naplóját szorongatva :D

      Szóval lelkesen várom a további ilyen és ehhez hasonló történeteket – ha jól láttam, akkor lesz majd Xabi is, ugye? :3 És a napokban majd valamikor jövök és elolvasom Özilt és írok is majd hozzá :D Csak azt tudom mondani, hogy csak így tovább! :)

      puszi, D.

      Törlés
    2. Szia Dóri! :)

      Nagyon örülök, hogy tetszett! :)
      Először akartam bele szerelmi szálat, de azán rájöttem, hogy az nagyon hamari lenne, ha egyik nap még nem is beszélnek a másik nap meg összejönnek, szerintem is így lett ez kerek.
      Bár utálom Manucikát, ezzel a novellával úgy ahogy meg vagyok elégedve.
      Igyekeztem Mabel emberi oldalát leírni, mivel szerintem teljesen normális a Laura iránti ellenszenve.
      Manut én valahogy ilyennek képzelem el, mert ahogy láttam róla gifeket vagy videókat mindenhol hülyén vigyorgott szóval szerintem az életben is ilyen kis izé lehet! :D
      A Götzés mondatot muszáj volt beleírjam, hiszen annyira nagyon utálom őt, hogy ahol tudom ott lehúzom:D.
      Az ölelést azért írtam bele, hogy ezzel is jelezze Manucika, hogy nem fél a lánytól. :D
      Örülök neki, hogy az E1,E3 részzel nem volt baj, mert ott általában mindíg elakadok, meg a múlt-jelen írásnál is.
      Köszönöm, hogy elmondtad a negatív dolgokat is a pozitív dolgok mellet, mert ez is fontos és a jövőben ki tudom őket majd javítani, szóval köszi . :)
      A rokonokat viszonyítási alapnak írtam bele, hogy hozzájuk képes milyen Mabel személyisége.
      Lehetséges, hogy lesz második része, egy nyxári változat mindenképp lesz majd valamikor, de ez még a nagyon távoli jövő zenéje.
      Igen igen, lesz egy Xabis is, ami elég maratoni hosszúságu lesz, hisz még csak most járok a felénél de már 13 oldal.
      Rendben, várlak oda is! :D
      Köszönöm szépen a hosszú részletes kommentet, amiben mindent kifejtettél!
      Örülök, hogy tettszett a novella.
      Puszillak
      Titania

      Törlés
  5. Szia! Én csak most találtam ide hozzád de nekem hihetetlenul tetszett ez a sztori! Imádtam :) van esély a folytatásra?

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Szia Zsóka! :)

      Ne haragudj, hogy ennyire későn válaszolok. Köszönöm szépen, és igen lesz esély rá, talán nem is soká fogom hozni a második részét, mert azóta tényleg megszerettem a kapust, és már könyebb vele dolgozni, mint annó. :)

      Puszillak

      Törlés